Şiir Defteri

By, BY BAKKAL AMCA

Yazan: nesligül
15.02.2010 / 09:46
1028 kez görüntülendi
2 yorum yapıldı
Sıradan günlerden bir gün, İzmir'in en eski, en bilinen, yoksul semtlerinden birinin, bazılarımızın geçmeye çekindiği, bazılarımızın da görmezden geldiği arka sokaklarında, yoksulun da yoksulu bir roman mahallesi. Çivit mavisine boyanmış yüzleri yıllar önce kararmış, tek katlı, derme, çatma evler. Kışın soğuğuna rağmen, sokakları dolduran yalın ayak, başı kabak bir sürü çocuk. İşsizliğin ve parasızlığın tepe yaptığı, küresel ekonomik krizin ülkemizde en fazla vurduğu yerlerden biri. Sokaklardan birinin köşesindeki dükkanda mahallenin otuz küsür senelik bakkalı, ellili yaşlarda, şakaklarındaki saçları hafif ağarmaya başlamış, çilekeş, dost, artık mahallelinin akrabası gibi olmuş, içlerini, dışlarını bilen bir adam. Yoksul mahalleliye çay bardağıyla yağ, kaşıkla salça, 50 kuruşluk deterjan, 250 gram kuru fasulye, 50 kuruşa bir adet çocuk bezi satan, kara kaplı veresiye defterinin sayfaları dolup, dolup, boşalan, küçücük ama, yüreği kocaman bir esnaf. Mahalleli paketli hiçbir mal alamaz durumda, o kadar parasız. Bakkal Amca olmasa, bir pişirimlik yağı, salçayı, fasulyeyi nereden alacaklar?? Sn. Başbakanımızın çıkarlarını can siperane savunduğu o kocaman katlı, AVM lerden mi??? Onlar AVM (Alış veriş Merkezleri)lerin yolunu bile bulamaz durumdalar. Sayın, yöneticiler, Ülkemizin gerçeklerini görün artık. Sizin AVM lerin zengin patronlarının baskıları sonucu, ölüme terkettiğiniz mahalle bakkalı, manavı v.s küçük esnaf bu toplumun temel yapı taşlarından. Onlar için de birşeyler yapın, ölüme terketmeyin. Aksi taktirde, yokolan bu birimler, toplumun farklı sınıfları arasında gördükleri tampon işlevini kaybedeceklerinden, zengin ve yoksul sınıf yüzyüze geldiğinde, doğabilecek toplumsal patlamalardan siz sorumlu olacaksınız. Ölüme terkettiğiniz sevgili bakkal amca, hepinizden merhametli. Sizin giderek yabancılaştığınız insanlarınıza da sizden çok daha yakın görünüyor.

kurcenli


22.02.2010 / 21:51
Değerli gönül dostu Syn. Nesligül Hanım, Gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Atasözlerimiz boşuna söylenmemiştir, Tok açın halinden anlamaz diye geçenlerde Avrupada bir araştırma yapıldı, Dünyanın en zengin başbakanları kimlerdir diye çok ilginçtir ki bizim başbakanımız dokuzuncu sırada ipi göğüslerken İngiltere kraliçesi onüçüncü sırayı alabildi şimdi gelin gerisini beraber düşünelim, herkez biliyorki Başbakanımız fakir bir semtten ve fakir bir aileden gelmiştir bu kadar kısa zamanda bu servet nasıl oluşmuş acaba bilen biri varsa bana lütfen izah etsin saygılarımla.{s:025}

nesligül


03.03.2010 / 17:03
Bunu başbakandan çok oy veren kafasızlara sormalı bence kurcenli. Güya bunlar dindar olacaklar. Tekel işçilerine yetim hakkı yedirmeyenler. Yetim hakkını kendileri yiyor. Bu duruma uygun birkaç ata sözü daha var. "Herkes layık olduğu idare ile yönetilir." ama maalesef "Kurunun yanında yaş da yanar." "Mızrak çuvala sığmaz." "Görünen köy, kılavuz istemez." v.b.
Kapat/(ESC)
Yorum Düzenleme

Yeni Üyeler

  • Cerenbicer
  • Kalbinizinsesi
  • YarugCalabi
  • Ahmed-i
  • omerfaruksirin
Kapat/(ESC)
Tavsiye
Adınız:
Sizin eposta adresiniz:
Alıcının eposta adresi:
Mesajınız:
Doğrulama Kodu:
captcha refresh
Kapat/(ESC)
İletişim
Adınız:
Eposta adresiniz:
Mesajınız:
Doğrulama Kodu:
captcha refresh
Kapat/(ESC)
Rastgele Şiir